KJ Hubertus Lusowo |
Moniqa
Moderator
|
No cóż - chyba czas sie poudzielać w tym dziale trochę
Opiszę więc moją ukochaną stajenkę! Klub Jeździecki "Hubertus" w Lusowie... wspaniałe konie, cudowna atmosfera, kochana instruktorka, świetny trener... Cóż tu dużo mówić - strasznie żałuję, że nie trafiłam tu na początku mojej przygody z jeździectwem! Dookoła stajni wspaniałe tereny, latem pławienie koni w jeziorze Lusowskim... Mamy dwa maneże - jeden treningowy, a drugi tzw. treningowo-pastwiskowy. Można sobie tam jeździc, ale ogólnie jest to "biegalnia" dla koni. Ceny niskie - 25zł za godzinę jazdy, w karnecie wychodzi po 20zł! A i tak jazdy się przeciągają, więc wogóle taniocha wychodzi... Mamy też sliczną halę, połączoną ścianą z restauracją "Stara Wozownia". Ciakwostką jest to, że w ścianie hali jest wieeelkie okno, a za szybą stoliki i restauracja Rodzina moze sobie więc siedziec w ciepłej restauracji, wcinać pyszne jedzonko i oglądać jak spadamy z wirzchowców I ubaw mają przy tym niezły Z tym spadaniem, to żartuję - konie są spokojne, zwłaszcza te dla początkujących. Każdy znajdzie tu stwora dla siebie - są i "mułki" i takie bardzo do przodu. Są konie do skoków i jest też klacz dresażowa, chodząca C-tkę. Ale niskie klasy pojedzie się na koniu szkółkowym. Jedynym minusem stajni jest brak pastwiska... Konie są jednak codziennie wypuszczane do "biegalni", a ze swoim rumakiem można się przejść w teren na uwiązie. Wystarczy wyść z maneżu i już znajdujemy się na pięknym polu. Kilka koników: Mojwa - była koniem św. Marcina na paradzie Nilton Harpia Himalaja Armanda Kronos Hanna Holandia Elixir Baja Bibi Mulat Anubis itp... Ogólnie kochana stajenka!! Zapraszam bardzo serdecznie!! www: [link widoczny dla zalogowanych] Stara Wozownia: [link widoczny dla zalogowanych] |
||||||||||||||
Post został pochwalony 1 raz |
Moniqa
Moderator
|
Nikt mi stajenki nie skomentuje?
|
||||||||||||||
Post został pochwalony 0 razy |
Black_Lady
Doświadczony wierzchowiec
|
Sorry nie zauważyłam tematu! Z opisu wynika, że stajenka bardzo fajna! Szkoda że nie ma padoków
A jakie ceny w restauracji? |
||||||||||||||
Moniqa
Moderator
|
A ty tylko o żarełku?
No właśnie - brak pastwisk jest najgorszy... Właściciele chcieli już wiele razy kupić, ale nikt nie chce sprzedać pól dookoła stajni... |
||||||||||||||
Black_Lady
|
No ale stajnia wydaje się super. Kiedy tam trafiłaś?
Rozumiem że taraz na poważnie zabierasz się za dresaż? Oczywiście że o żarełku. Co tam można zjeść? |
||||||||||||||
Moniqa
Moderator
|
Ogólnie jest bosko! Tyle, że mam do dyspozycji dwa konie (takie które to umieją i da się na nich trenować), z czego jeden jest prywatny, więc nie zawsze moge na niego wejść... Pożyjemy, zobaczymy! Mam nadzieje, że coś z tego wszystkiego wyjdzie!
Głupio sie przyznać, ale nie bardzo wiem, co w Wozowni dają i jakie są ceny... Już od dawna miałyśmy z koleżankami plany, żeby sobie po treningu coś zafundować w restauracji, ale zawsze wygrywał spacerek z końmi bądź wyczyszczenie połowy rumaków w stajni |
||||||||||||||
Post został pochwalony 0 razy Ostatnio zmieniony przez Moniqa dnia Czw 17:29, 07 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz |
Black_Lady
|
A idź ty! Ja to bym od razu poleciała do restauracji
|
||||||||||||||
Zycior
Moderator
|
no stajenka fana fana ;D tez bym tu chciala taka ...
|
||||||||||||||
Moniqa
Moderator
|
BL - specjalnie dla Ciebie wybiorę się jutro do restauracji i obejrzę kartę oraz ceny!
|
||||||||||||||
Black_Lady
|
I co?
|
||||||||||||||
Moniqa
Moderator
|
Jutro! Napisałam to w niedzielę, więc wychodzi, że dzisiaj Jadę za 3 godzinki!
|
||||||||||||||
Allicante
Moderator
|
to powodzenia i oczekujemy szczegółowego sprawozdania
|
||||||||||||||
Moniqa
Moderator
|
A u nas jest dzisiaj WOŚP Byłam, przed chwilką wróciłam
|
||||||||||||||
Walijka
Dzielny Rumak
|
Ja byłam w Lusowie kilka razy i bardzo mi się tam podoba, czasami tam przyjeżdżam ALE MUSIMY SIĘ WKOŃCU SPOTKAĆ! ;No właśnie w tę niedziel miałam przyjechać ale jest WOŚP, co dokładniej sie tam działo??
|
||||||||||||||
Moniqa
Moderator
|
W hali ustawiono scenę, nas której były różne występy. M.in. Frania i Kasia (od Bońka i Kwestroa oraz Bibi) tańczyły do "Let`s get loud" Był duzy zamek dmuchany, pełno stoisk z żarełkiem - wata cukrowa, popcorn, pierniki i coś ciepłego - grochówa, kiełbaski itp. Na maneżu były prowadzone jazdy - ale na quadach Wieczorem był pokaz sztucznych ogni
Ogólnie super! A na trening jadę dzisiaj Będe też w piątek! Może mogłabyś przyjechać? Albo w sobotę? Musimy się wreszcie spotkać!! |
||||||||||||||
KJ Hubertus Lusowo |
|
||
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo